Het Centrum voor Tibetaanse Studies van Brussel - Karma Shedrup Gyamtso Ling - ligt in het hart van de hoofdstad van Europa en werd in 1977 ingehuldigd door de 16de Gyalwa Karmapa,  één van de grootste Tibetaanse boeddhistische meesters en spiritueel hoofd van de Karma Kagyupa traditie. Zijn opvolger, de 17de Gyalwa Karmapa - Orgyen Trinlé Dordjé - bekleedt momenteel het spiritueel leiderschap. Lama Rinchen staat in voor de dagelijkse spirituele leiding.

De naam "Samyé Dzong" houdt in dat het centrum verbonden is met Samyé Ling in Schotland, het eerste Tibetaans boeddhistisch klooster in het Westen, gesticht door Akong Rinpoche, en Chögyam Trungpa Rinpoche in 1967. De meeste grote Tibetaanse meesters die de laatste 40 jaar in het Westen gereisd hebben, bezochten ook Samye Dzong te Brussel om er onderricht te geven: de 14de Dalaï Lama, de 12de Taï Situpa, Djamgoeun Kongtrul Rinpoche, Orgyen Tulku, Kalu Rinpoche, om slechts de meest bekende te vermelden.

Samye Dzong biedt heel het jaar door activiteiten aan ieder die interesse heeft, ongeacht hun filosofische of religieuze overtuiging, om de rijkdom te ontdekken van een authentieke traditie van meer dan 2500 jaar oud.

Praktische informatie

Kagyu Samye Dzong Brussel
Capouilletstraat 33
1060 Brussel
Tel: 02/537.54.07
www.samye.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.