De volgende opleidingscyclus van het Hoger Instituut van het Boeddhisme gaat door vanaf september 2017. Er worden geen opleidingen georganiseerd in 2016. De volgende modules zullen beschikbaar zijn :

 1. Introductie tot het boeddhisme
  Een neutrale kijk op de waaier van de verschillende boeddhistische tradities laat je toe om deze diversiteit volledig naar haar waarde te schatten. De contacten met de deelnemers zullen je begrip en waardering voor deze andere tradities bovendien doen toenemen.
   
 2. Boeddhistische Consulent in het Gevangeniswezen
  Heb je interesse in vrijwilligerswerk met gedetineerden? Deze opleiding geeft je de kans om de wereld van de gevangene te betreden.
   
 3. Boeddhistische Consulent in de Zorgsector
  Voor hen die zich vanuit een boeddhistische visie als vrijwilliger willen inzetten in palliatieve zorgen of zich uit interesse zich willen verdiepen in een boeddhistische aanpak binnen de zorgsector.
   

 

De opleidingen kunnen in hun geheel gevolgd worden of naar eigen inzicht worden samengesteld door te kiezen uit een waaier van verschillende modules. De lessen worden gegeven door zeer deskundige docenten uit binnen- en buitenland waarvan de meesten zich kunnen laten voorstaan op een jarenlange boeddhistische beoefening.